AIK förlorade mot Modo – trots tidig ledning

AIK tog en tidig ledning borta mot topplaget Modo i hockeyallsvenskan.
Men Modo vände och vann med 5–3 och därmed åkte Bobo Simensen på sin första förlust sedan han tog över tränaransvaret i AIK för en dryg vecka sedan.
Ishockey • Publicerad 22 november 2019
AIK förlorade mot Modo. Arkivbild.
AIK förlorade mot Modo. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bobo Simensen ersatte sparkade Jussi Salo i helgen och han inledde tränarsejouren i AIK med att leda laget till seger hemma mot Mora i onsdags, och bröt därmed en nio matcher lång förlustrad.

Under fredagskvällen väntade däremot ett svårare motstånd i form av topplaget Modo.

Tidigt AIK-mål

AIK inledde bra och tog ledningen redan efter en och en halv minut sedan Jacob Svensson gjort mål, fint framspelad av Oscar Nord. En drömstart för AIK, men Modo skulle visa varför de har i den hockeyallsvenska toppen att göra.

Halvvägs in i perioden kvitterade Tommy Enström, och bara två minuter senare ledde hemmalaget med 3–1 sedan Mathias From gjort mål följt av Adam Tambellini.

AIK reducerade visserligen i mittperioden men två snabba mål strax före sista pausvilan gjorde att Modo kunde gå in till tredje perioden med en 5–2-ledning i ryggen. AIK gjorde ett tröstmål med fyra sekunder kvar att spela genom John Henrion och matchen slutade 5–3.

– Vi pratade efter matchen om att vi gör en bra bortamatch. Vi möter ett riktigt bra lag med bra självförtroende. Men vi måste vara mer konsekventa i spelet, och då pratar jag om spelet med puck i egen zon, säger Bobo Simensen till C More.

För Modo innebar det att man återigen är på vinnarspåret. Laget förlorade senast mot Vita Hästen med 3–4. En förlust som satte stopp för en imponerande svit på tolv raka segrar.

Modo knappar i och med segern in på Björklöven som "bara" fick två poäng efter 3–2-segern på straffar mot Södertälje. Björklöven såg ut att ha segern så gott som klar men med åtta sekunder kvar kvitterade Ludwig Blomstrand för Södertälje och tog matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös och i den efterföljande straffläggningen avgjorde Pontus Andreasson för Björklöven.

Tre mål av Lööke

Ett sent kvitteringsmål blev det även i matchen mellan Timrå och Mora. Gästande Mora var på väg att gå mot tre poäng och lämna nästjumboplatsen men Timrås forwardsstjärna Jonathan Dahlén gjorde 3–3 med minuten kvar att spela.

Väl i förlängningen klev matchens stora huvudrollsinnehavare Jens Lööke fram och avgjorde. 4–3-målet var Löökes tredje mål för kvällen.