17-årig doldis räddade Man United från fiasko

Manchester United var på väg mot en rejäl missräkning i Europa League.
Då klev blott 17-årige Mason Greenwood fram och gjorde matchens enda mål mot Astana.
Även Arsenal vann sin första gruppspelsmatch borta mot Eintracht Frankfurt.
Fotboll • Publicerad 19 september 2019
Mason Greenwood frälste Manchester United med matchens enda mål mot Astana.
Mason Greenwood frälste Manchester United med matchens enda mål mot Astana.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Med en minst sagt B-betonad startelva blev det till slut seger för Manchester United i säsongens första match i Europa League.

Men vinsten hemma mot kazakstanska Astana satt långt inne.

Matchvinnaren? En 17-åring som gjorde sin blott andra tävlingsmatch från start.

I den 73:e minuten fick Mason Greenwood bollen i straffområdet från sin position på högermittfältet och fintade bort sin motståndare innan han från dålig vinkel hittade en lucka bakom målvakten Nenad Eric och stänkte in 1–0 till publikens jubel på Old Trafford.

Manchester United går i och med segern direkt upp i ledning i grupp L där AZ Alkmaar och Partizan samtidigt spelade oavgjort, 1–1.

Victor Nilsson Lindelöf, som på onsdagen förlängde sitt kontrakt med Premier League-klubben fram till 2024, vilades av managern Ole Gunnar Solskjær och var inte med i spelartruppen.

Vinst blev det även för Arsenal borta mot tyska Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt, en desto mer övertygande sådan.

Joseph Willock visade vägen för "Gunners" med sitt ledningsmål i den första halvleken innan Bukayo Saka och Pierre-Emerick Aubameyang med sina fullträffar fastställde slutresultatet till 0–3.