Nyheter

Youtube-stjärnor gör upp i boxningsmatch

Världen Artikeln publicerades
Foto: TT/AP

Nu gör Youtube-stjärnorna och rivalerna Logan Paul och KSI upp om vem av dem som egentligen är störst. Men inte på Youtube – utan i boxningsringen.

På lördagskvällen ställs amerikanske Logan Paul mot britten KSI, eller Olajide William Olatunji, i en livesänd boxningsmatch, som de inblandade själva utnämnt till "den största fajten i internets historia".

Duellen äger rum i Manchester Arena inför 20 000 åskådare och i februari väntar ett returmöte i USA, skriver BBC.

På sistone har nätkändisarna trappat upp sin rivalitet med gliringar på sociala medier och i februari kulminerade bråket med att KSI utmanade Paul till mötet.

Men motiven är sannolikt lika mycket ekonomiska. Motsvarande 90 kronor kostar det för deras fans att se matchen, som väntas dra miljonpublik.

Mötet är dessutom något av en comeback för Logan Paul, som fått hård kritik för sina alltmer chockerande upptåg. I januari orsakade han ett ramaskri då han filmade och skämtade om vad som sades vara ett självmordsoffer i Japan.

KSI är stor favorit då han till skillnad från Logan Paul har ett förflutet som amatörboxare. I februari slog han dessutom landsmannen Joe Weller på teknisk knockout i tredje ronden inför 1,6 miljoner tittare efter att Weller dissat honom i en video på Youtube. Och KSI har hemmapubliken med sig. När kombattanterna höll presskonferens i juli buades Logan Paul av scenen utan att få svara på en enda fråga.

Men Pauls självförtroende verkar ändå vara intakt. Enligt BBC påstår han sig ha satsat en miljon dollar på sig själv som vinnare.