Annons
Nyheter

Wikileaks-åklagare erbjöds täckmantel

Representanter för den svenska åklagarmyndigheten erbjöds att närvara under täckmantel vid utlämningsförhandlingarna mot Wikileaksgrundaren Julian Assange i London.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2012

Den åklagare som har hand om den svenska utredningen mot Assange, Marianne Ny, ville inte medverka vid förhandlingen eftersom det skulle kunna uppfattas som att hon försökte påverka beslutet. I stället ville myndighetens informationsdirektör Karin Rosander åka.

Den brittiska åklagarmyndigheten erbjöd då båda att komma, och att de kunde presenteras som två unga juridikstudenter på genomresa, rapporterar TV 4 Nyheterna.

Annons

– Jag blev lite överraskad. Jag hade absolut inte tänkt åka under någon täckmantel. Däremot var jag angelägen om att inte bli ansatt av medierna, säger Karin Rosander.

Hon valde att helt avstå från att åka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons