Annons
Nyheter

Världens rikaste kvinna död – så mycket lämnar hon efter sig

Liliane Bettencourt, arvtagare till skönhetsimperiet L'Oréal och världens rikaste kvinna, har avlidit.
Frankrike • Publicerad 21 september 2017
Foto: Thibault Camus

Hennes dotter, Françoise Bettencourt Meyers, meddelar att modern avlidit lugnt i sitt hem i onsdags kväll.

Bettencourt har av Forbes rankats som världens 14:e rikaste person och tidningen uppskattade hennes förmögenhet i mars till 33 miljarder euro (cirka 314 miljarder kronor).

Annons

Lillane Bettencourt har sedan hon lämnade skönhetsimperiets styrelse 2012 knappt synts offentligt, men hennes namn har fortsatt förekommit flitigt i medierna eftersom personer i hennes närhet anklagats för att utnyttja miljardärskans demenssjukdom.

Bettencourt placerades under förmyndarskap 2011. För några år sedan dömdes åtta personer i Bettencourts omgivning för att ha utnyttjat arvtagerskans vacklande hälsa och omdöme för egen vinning, bland dem en fotograf och två personer som haft i uppdrag att förvalta förmögenheten.

Skuggor har fallit också på Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy som anklagats för att ha tagit emot olagliga kampanjbidrag från en bräcklig person. Åtalet mot Sarkozy lades dock ner i oktober 2013 i brist på bevis.

Liliane Bettencourt blev 94 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons