Nyheter

Misstänkt för våldtäkt 1995 – spårades till Sjuhärad med nya DNA-knepet

Sjuhärad Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Arkivbild.

Den nyligen häktade så kallade Billdalsmannen kunde spåras till en adress i Sjuhärad tack vare att en ny form av dna-sökning tilläts vid nyår, rapporterar Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Den 58-årige mannen misstänks ha våldtagit en åttaårig flicka 1995. Flickan överfölls av en man när hon cyklade hem från sin skola i Billdal söder om Göteborg.

Via så kallad familjesökning i dna-registret har polisen spårat mannen som är skriven på en ort i Sjuhärad. Tidigare har han även bott i annan Sjuhäradskommun, enligt P4.

Testet visade att hans dna fanns på flickans kropp, har TT tidigare rapporterat.

– Det är en nära anhörig till den nu häktade mannen som finns i polisens dna-register och det var via denne som vi hittade den nu häktade mannen, säger Anders Eriksson, chef för kalla fall-gruppen i polisregion väst, till P4 Sjuhärad.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Han nekar till brott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.