Annons
Nyheter

Utreder explosion vid krog

Ett omfattande polisarbete pågår efter en explosion vid en krog i centrala Västerås.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2012
Foto: Per Groth / SCANPIX

Explosionen som skedde vid terrassen till krogen gjorde att närmare 700 gäster fick evakueras strax efter midnatt natten mot söndag. Även ett mindre hotell på samma adress fick utrymmas.

– Bombtekniker har varit på platsen och vi har fortfarande våra egna tekniker som jobbar på en del av området, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på polisen i Västmanland till TT.

Annons

De flesta avspärrningar som upprättades under natten var hävda vid 13-tiden. Polisen ska förhöra folk under söndagen, bland annat personal från krogen och människor som befann sig i närheten. I centrala Västerås finns nu ett mobilt poliskontor där man kan kontakta polisen.

– Vi får in mycket tips från allmänheten och det vill vi fortsätta få, säger Åsa Hedin.

Vid explosionen krossades tre av krogens fönster, men ingen människa skadades. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns fortfarande ingen misstänkt för brottet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons