Annons
Nyheter

Man gripen efter rån i villa – ”Uppstod handgemäng”

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för rån i en villa på Sjöbo tidigt på onsdagsmorgonen. Detta efter att den boende upptäckt inbrottet och hamnat i handgemäng med tjuven.
Sjöbo • Publicerad 14 mars 2018

Det var strax efter klockan fem på morgonen som polisen larmades till Öresjögatan på Sjöbo. Enligt Thomas Fuxborg hade den misstänkta mannen kunnat ta sig in genom en olåst ytterdörr.

– Men den boende kommer då på mannen och försöker stoppa honom, och det uppstår visst handgemäng mellan de båda. Inga skador uppstod men de har i alla fall tagit i varandra nog mycket för att vi ska ha kunnat säkra dna-spår, säger han.

Annons

Efter konfrontationen försvann den unge tjuven från platsen, men polisen kunde gripa honom i närheten efter cirka 20 minuters letande.

– Han hade gömt sig i något buskage, säger Thomas Fuxborg.

Enligt den boende i villan rörde sig stöldgodset om bilnycklar, kontanter och trisslotter. Händelsen rubriceras som rån eftersom det uppstått våld i samband med brottet.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons