Nyheter

Ung kvinna misstänks mördad i Vetlanda

Vetlanda Artikeln publicerades
En kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Vetlanda. Ytterligare en kvinna, 23 år, har hittats svårt skadad. En misstänkt man är gripen.
Foto: Mikael Fritzon/TT
En kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Vetlanda. Ytterligare en kvinna, 23 år, har hittats svårt skadad. En misstänkt man är gripen.

En kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Vetlanda. Ytterligare en kvinna i samma ålder har hittats svårt skadad. Det rör sig om ett LSS-boende.

En man i 25-årsåldern är gripen, misstänkt för mord och mordförsök.

– Det började med att vi fick ett samtal vid tvåtiden om att det var bråk i den här fastigheten. Vi var på plats kort efteråt. När vi kom dit anträffade vi en kvinna avliden och en annan svårt skadad. Vi anträffade också en man som greps, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.

Platsen, ett flerfamiljshus i utkanten av Vetlanda, är avspärrat för teknisk undersökning. Polisen har sökt med hjälp av hund i området, berättar TT:s fotograf på plats, och man har knackat dörr i området.

Fastigheten är ett kommunalt så kallat LSS-boende (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) för tolv boende.

Rikard Lehmann, kommunikationschef på Vetlanda kommun, säger att den omkomna är en brukare.

– Det här är personer som har ett psykiskt funktionshinder men som i det stora hela klarar sig ganska bra och bor i egna lägenheter. De klarar sig själva, men där finns personal dygnet runt i fastigheten, säger han och fortsätter:

– Personalen är naturligtvis i chock. Vi inom funktionshinderomsorgen har haft möte med dem och de är samlade allihop och ska nu prata med alla brukarna så att de får bästa möjliga stöd, vilket är viktigt.

Stadshuset håller öppet och där har kommunens krisgrupp samlats.

– Alla som känner att de behöver prata av sig eller kanske bara tända ett ljus kan bege sig till fullmäktigesalen.

Den misstänkte mannen har förhörts och är nu anhållen, enligt polisen.

– Han är inte dömd för brott tidigare. Han ska ha använt någon form av tillhygge, men vad kan vi inte gå in på, säger Björn Öberg till TT.

Vad som är bakgrunden till händelsen vill polisen inte gå in på.

– Vi har en bild av vad det är som hänt, motiv och så vidare. Men i väntan på förhör vill vi inte gå ut med det, säger Björn Öberg.

Det är oklart hur tillståndet är med den skadade kvinnan eller om hon har kunnat förhöras.

– Hon fördes svårt skadad med ambulans till sjukhus, säger Björn Öberg.

TT: Vad har personerna för relation?

– Vi har en uppfattning om hur deras relation till varandra är men det är inte heller något vi går ut med, säger han.