Som sig bör blir det lite drift med TV-program som ?Bonde söker fru? och liknande.

Huk er i bänkera, Gällstad

Ulricehamn 2009-01-02 | Uppdaterad 2009-01-03

Det gäller för politikerna att se upp!


Om båtar och båthus handlar en del av revyn.


På måndag, trettondedagsafton, kör Gällstadrevyn igång årets upplaga i Åvallagården. Sedan väntar ytterligare tio föreställningar.

Årets upplaga av Gällstadrevyn är den 14:e i ordning. Det var 1992 det hela startade och till en början satte man upp en ny revy årligen.

– På senare år kör vi bara vartannat år, ojämna, för att hinna med annat också. Så nu kan vi fira normal helg vartannat år, vilket är rätt skönt, säger Lars Erik Göthager.

Han är en av Gällstadrevyns två allt-i-allo, som ser till att marknadsföring, kaffekokning och allt annat som hör till en sådan här produktion fungerar. Den andra med denna funktion är Marie Hultgren.

Sammanlagt är man 17 personer som gör revyn i år. Förutom Lars Erik och Marie är det tre i orkestern, två som sköter ljud och ljus och tio som framträder på scen.

Årets upplaga har anknytning till vatten på olika sätt, och därför har den titeln”Vattentätt?!”. Bland annat handlar det om Åsundens båda passagerarbåtar och badhus.

Släng av sleven
Det är inte läge att så här i förväg avslöja för mycket av innehållet i revyn. Men att politikerna får sig en släng av sleven hör ju till denna typ av föreställning och så blir det även i år. Den uppmärksammade Tvärredsaffären har man till exempel inte kunnat undvika att ta upp.

– Vi skriver våra texter själva. Redan före semestern samlades vi en gång för att börja spåna och sedan har texterna ramlat in undan för undan. Sedan tuktar och vidareutvecklar vi dem tillsammans så att de blir så bra som möjligt, konstaterar Lars Erik Göthager.

I år har man haft så mycket egenproducerat material att allt inte kunnat komma med i revyn. Det är andra gången detta hänt och man alltså inte behövt köpa in något utifrån.

Traditionsenligt
Traditionsenligt blir första akten en nummerrevy och andra akten mera farsartad, men med samma tema som i första delen.

– Ett problem har vi haft i år. Det är en tjej som har problem med stämbanden och har totalt talförbud fram till den 3 januari. Under träningarna har hon fått agera som hon ska, men jag har fått läsa hennes repliker. Men på premiären hoppas jag att allt fungerar som det är tänkt.

Förra gången, Ulricehamns jubileumsår, gav man några av föreställningarna i Stenbocksskolans aula i Ulricehamn. Man tyckte att det var väldigt kul med så stor lokal, men i år blir alla föreställningarna i Åvallagården, där man under nyårsaftonen byggde upp läktare.

– Det blir lite för jobbigt att flytta all utrustning, hur kul det än vore, säger Lars Erik Göthager.

Att alla medverkande har roligt går inte att ta fel på, och att publiken kommer att få kul med långa glada skratt, bra musik och sång samt småfräcka texter är lika säkert.Att få ett rätt på lotto kan vara lycka för någon framgår i revyn.

En annorlunda form av spinning presenteras i revyn.

Två damer på rymmen från troligen Ekero påträffas av extraknäckande vaktmästaren ?Hugo?.

huvudnyheter just nu

Så slutar basketligan

Blogg [Uppdaterad i dag 22:02]

När Michael Jordan gjorde comeback 1995 skickade han ut ett pressmeddelande. Det stod ”I’m back”. När BT:s basketblogg nu är tillbaka känns ett liknande meddelande inte helt orimligt. Läs mer här!


Dagens fråga

 

Trillingnöt

Kommer du att sakna trillingnöten?

Visa resultat

Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Blogg

BT:s bildblogg

Kräftfiske på ett Skagerrak i uppror, kommunikation på Hans Flysjös sätt, bryggeriplaner för Simonsland. Här ser du BT:s bästa bilder!

Senaste nytt från Sjuhärad

Mest läst på bt.se


Tjänstgörande webbredaktör

Vet du någonting som vi borde skriva om? Tipsa mig direkt!

Jonas Ekelund
jonas.ekelund@bt.se
Telefon: 033-700 07 74


Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Stefan Eklund, chefredaktör

Lång intervju med Klas Östergren:

"Det här är Klas Östergrens höst. Nya romanen Twist utkommer i början på oktober, filmatiseringen av hans svenska klassiker Gentlemen har premiär i december. Och strax före jul tar han plats i Svenska Akademien."

Lars Näslund, politisk redaktör

Om den politiska hösten:

"Det är inte nu, i höst, spelet inför valrörelsen 2018 börjar. Efter ett valresultat som behöver sjunka in har alla samtidigt intresse av att en fungerande regering kommer på plats."

Jan Hansson, sportkrönikör

Om bengaler:

"Vi som såg matchen Elfsborg-AIK kunde inte undvika notera den gästande klackens provocerande bruk av förbjudna pjäser. Men nog kändes det dramatiskt i överkant när domaren Mikael Lerjéus fick order att kalla spelarna av planen innan avspark i båda halvlekarna."

Lena Kvist, kulturchef

Tips om ny teaterchef:

"Han sätter upp underbart galen politisk teater."

Nyheter

Webb-tv

På bt.se/webbtv hittar du inslag om nyheter, sport, nöje och mycket mer.

Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Nyheter

Gilla bt.se på Facebook

Du vet väl om att du kan följa stora delar av vårt nyhetsflöde från Sjuhärad, Sverige och världen direkt på Facebook? Gör som 5 400 andra och klicka på "Gilla"-knappen nedan!


Läsvärt

Föreningsguiden

Föreningsguiden är den nya tjänsten som ersätter Inför. Tjänsten är för föreningar i Mark och Kind, som gör det möjligt för föreningslivet att uppdatera och informera medlemmar och allmänheten om vad som händer.

Nyheter

Följ BT på Twitter