Som sig bör blir det lite drift med TV-program som ?Bonde söker fru? och liknande.

Huk er i bänkera, Gällstad

Ulricehamn 2009-01-02 | Uppdaterad 2009-01-03

Det gäller för politikerna att se upp!


Om båtar och båthus handlar en del av revyn.


På måndag, trettondedagsafton, kör Gällstadrevyn igång årets upplaga i Åvallagården. Sedan väntar ytterligare tio föreställningar.

Årets upplaga av Gällstadrevyn är den 14:e i ordning. Det var 1992 det hela startade och till en början satte man upp en ny revy årligen.

– På senare år kör vi bara vartannat år, ojämna, för att hinna med annat också. Så nu kan vi fira normal helg vartannat år, vilket är rätt skönt, säger Lars Erik Göthager.

Han är en av Gällstadrevyns två allt-i-allo, som ser till att marknadsföring, kaffekokning och allt annat som hör till en sådan här produktion fungerar. Den andra med denna funktion är Marie Hultgren.

Sammanlagt är man 17 personer som gör revyn i år. Förutom Lars Erik och Marie är det tre i orkestern, två som sköter ljud och ljus och tio som framträder på scen.

Årets upplaga har anknytning till vatten på olika sätt, och därför har den titeln”Vattentätt?!”. Bland annat handlar det om Åsundens båda passagerarbåtar och badhus.

Släng av sleven
Det är inte läge att så här i förväg avslöja för mycket av innehållet i revyn. Men att politikerna får sig en släng av sleven hör ju till denna typ av föreställning och så blir det även i år. Den uppmärksammade Tvärredsaffären har man till exempel inte kunnat undvika att ta upp.

– Vi skriver våra texter själva. Redan före semestern samlades vi en gång för att börja spåna och sedan har texterna ramlat in undan för undan. Sedan tuktar och vidareutvecklar vi dem tillsammans så att de blir så bra som möjligt, konstaterar Lars Erik Göthager.

I år har man haft så mycket egenproducerat material att allt inte kunnat komma med i revyn. Det är andra gången detta hänt och man alltså inte behövt köpa in något utifrån.

Traditionsenligt
Traditionsenligt blir första akten en nummerrevy och andra akten mera farsartad, men med samma tema som i första delen.

– Ett problem har vi haft i år. Det är en tjej som har problem med stämbanden och har totalt talförbud fram till den 3 januari. Under träningarna har hon fått agera som hon ska, men jag har fått läsa hennes repliker. Men på premiären hoppas jag att allt fungerar som det är tänkt.

Förra gången, Ulricehamns jubileumsår, gav man några av föreställningarna i Stenbocksskolans aula i Ulricehamn. Man tyckte att det var väldigt kul med så stor lokal, men i år blir alla föreställningarna i Åvallagården, där man under nyårsaftonen byggde upp läktare.

– Det blir lite för jobbigt att flytta all utrustning, hur kul det än vore, säger Lars Erik Göthager.

Att alla medverkande har roligt går inte att ta fel på, och att publiken kommer att få kul med långa glada skratt, bra musik och sång samt småfräcka texter är lika säkert.Att få ett rätt på lotto kan vara lycka för någon framgår i revyn.

En annorlunda form av spinning presenteras i revyn.

Två damer på rymmen från troligen Ekero påträffas av extraknäckande vaktmästaren ?Hugo?.

huvudnyheter just nu

Premiär! Läs dagens tidning via eBT här!

Borås [Uppdaterad i dag 09:07]

Ingen tidning på röda dagar? Glöm det. Från och med i dag kan du läsa eBT alla dagar året runt. Så häll upp kaffet, luta dig tillbaka och slå upp dagens tidning. OBS! Det kommer ingen papperstidning i dag, utan enbart eBT.

Så här läser du eBT:
1. Gå in på eBT
2. Logga in med ditt kundnummer som användarnamn och ditt postnummer som lösenord (du hittar ditt kundnummer på din faktura eller på ditt BT-kort).
Om du vill använda eBT i mobilen eller läsplattan finns eBT-appen tillgänglig i både App store och Google playKalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Blogg

BT:s bildblogg

Kräftfiske på ett Skagerrak i uppror, kommunikation på Hans Flysjös sätt, bryggeriplaner för Simonsland. Här ser du BT:s bästa bilder!

Senaste nytt från Sjuhärad

Mest läst på bt.se


Elfsborg

TV: Här hedrar fansen 'Klabbe' med fackeltåg

Ett hundratal guliganer tågade med facklor till Borås Arena och minnesstunden för Klas Ingesson. Foto: Johan Rydén.

 

Elfsborg

TV: Över 400 samlades för att sörja Ingesson

Drygt 400 personer samlades för att hedra Ingesson.

 

Tjänstgörande webbredaktör

Vet du någonting som vi borde skriva om? Tipsa mig direkt!

Jonas Ekelund
jonas.ekelund@bt.se
Telefon: 033-700 07 74


Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Stefan Eklund, chefredaktör

Om Mikael Persbrandt i Dödsdansen:

"Mikael Persbrandt är en av våra mest musikaliska skådespelare – i rörelserna, i diktionen. Man vill inte missa en stavelse eller en gest när han står på scenen. Han förhäxar sin publik."

Lena Kvist, kulturchef

Om okända bokkaraktärer:

"Veckans snackis: att Roy Andersson ”är” den självupptagne kulturmannen Hugo Rask, som huuvdpersonen Ester Nilsson hänger efter i Lena Anderssons Augustprisade roman Egenmäktigt förfarande."

Lars Näslund, politisk redaktör

Om allahelgona:

"Frågan kanske är fånig, kanske riktar den sig mer till mig själv än till den tillfrågade, men jag brukar ställa den då och då: Vad ska det stå på din gravsten?"

Jan Hansson, sportkrönikör

Om Ingessons bortgång:

"Hans smittande entusiasm sinade inte ens under den svåra period när "vanliga" människor sjukskrivit sig för att bara vila ut. I stället knöt Ingesson näven och bestämde sig för att vinna också den tunga matchen mot cancern."

Näringsliv

Krönikor näringsliv

BT:s näringslivsredaktör Valdemar Lönnroth skriver krönikor varje helg. Läs dem här!

Nyheter

Webb-tv

På bt.se/webbtv hittar du inslag om nyheter, sport, nöje och mycket mer.

Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Nyheter

Gilla bt.se på Facebook

Du vet väl om att du kan följa stora delar av vårt nyhetsflöde från Sjuhärad, Sverige och världen direkt på Facebook? Gör som 5 500 andra och klicka på "Gilla"-knappen nedan!


Läsvärt

Föreningsguiden

Föreningsguiden är den nya tjänsten som ersätter Inför. Tjänsten är för föreningar i Mark och Kind, som gör det möjligt för föreningslivet att uppdatera och informera medlemmar och allmänheten om vad som händer.