Nyheter

Två skadade i knivbråk – en gripen

Brott (TT) Artikeln publicerades
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.

Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i centrala Göteborg, där minst sex personer misstänks ha varit inblandade. En person har gripits och en har hämtats till förhör.

Polisen larmades strax före midnatt på fredagskvällen om bråket, vid tillfället var det mycket stökigt i och runt området.

– När vi kommer fram till platsen så påträffas en person allvarligt knivskuren och vi påträffar ytterligare en person knivskuren på en helt annan plats som vi kan koppla till den här händelsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Skadorna på den andre personen bedömdes inte lika allvarliga.

Polisen har spärrat av en stor del av Nordstan som de anser är brottsplatsen.

– Sedan har Nordstans ordningsvakter valt att stänga ner resten av torget. säger Morten Gunneng.

Det är ytterst oklart vad bråket har handlat om, säger han. Och strax efter klockan ett, natt mot lördag, hade polisen ännu ingen identitet på de inblandade, som alla beskrivs som yngre män.

En person har gripits och en är hämtad till förhör.

En förundersökning om försök till mord har inletts och fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polisen kommer att höra ett flertal vittnen och undersöker också möjligheten att något kan ha fångats av en övervakningskamera.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.