Annons
Nyheter

Två polisanmälningar i samband med mordrättegång

En anhörig till en åtalad för knivdåden på Hässleholmen greps i lördags, misstänkt för övergrepp i rättssak. Samtidigt har en motanmälan gjorts.
Göteborg/Borås • Publicerad 26 september 2017

Rättegången kring knivdåden, som hålls i en av säkerhetssalarna i Göteborgs tingsrätt, är i full gång. Tre dagar har avklarats och minst fem återstår.

BT har tidigare berättat att en anhörig greps till en av de åtalade greps i lördags, misstänkt för övergrepp i rättssak. Detta sedan personen ska ha hotat en av målsägarna i fallet.

Annons

– Personen har hämtats till förhör och därefter släppts. Jag kan inte berätta så mycket mer i och med att det är en pågående rättsprocess i Göteborg, sade stationsbefälet Magnus Söderqvist till BT i söndags.

Claes Lindberg, chef för Grova brott i Borås, utvecklar:

– Den ena parten tog kontakt med den andra, säger han.

En motanmälan gjordes av personen som hämtades till förhör. Rubriceringen i detta fallet är falsk tillvitelse – alltså en falsk anklagelse.

– Det är inga konstigheter egentligen. Det är två parter som har olika uppfattningar om vad som har hänt. Vi utreder nu det hela, säger Lindberg.

Kommer det här att påverka rättegången?

– Jag hoppas och tror inte att det kommer att påverka.

Rättegången fortsätter under onsdagen.

redaktionen@bt.se
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons