Annons
Nyheter

Två påkörda i Fristad – föraren stack

Under natten till lördagen blev två fotgängare påkörda av en bilförare vid Fristads kyrka. Hen ska sedan ha stuckit från platsen.
Fristad • Publicerad 15 september 2018
TT/Arkivbild.
TT/Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.29. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

– Den ena hade en misstänkt benfraktur och den andra en misstänkt fraktur på handleden. Räddningstjänsten gav vård åt de skadade i väntan på ambulans, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

När ambulans sedan kom fram tog personalen med sig de två skadade, en man och en kvinna i 25-årsåldern. Kvinnan hade brutit benet och mannen kände nack- och ryggsmärtor, enligt polisen.

– Som jag förstod hade bilen som kört på dem lämnat. Det blir någon form av smitning från trafikolycka där, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Och mycket riktigt rubricerar polisen i Borås fallet så. Polisen sökte i området utan att hitta någon misstänkt.

BT har varit i kontakt med SÄS pressjour som meddelar att de inte kan lämna ut några uppgifter i ärendet.

På lördagskvällen har polisen fortfarande inte gripit någon misstänkt.

– Det är jättesvårt utan registreringsnummer eller några signalement på bilen. Skulle vi mot all förmodan få reda på vilken bil det är så ska vi dessutom kunna bevisa vem som kört den. Det ser mörkt ut, säger Robert Cleverup, inre befäl på Boråspolisen.

– Sen är vi såklart intresserade av alla möjliga tips. Har man sett något är vi jättetacksamma om man hör av sig till oss, avslutar han.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons