Annons
Nyheter

Två fick sparken efter passagerarskandal

Två flygplatspoliser har fått sparken i samband med den uppmärksammade händelsen i våras då en passagerare släpades av ett fullbokat United Airlines-flygplan.
USA • Publicerad 18 oktober 2017
Två flygplatspoliser har fått sparken sedan en passagerare slängts ut med våld från ett plan i våras. Arkivbild.
Två flygplatspoliser har fått sparken sedan en passagerare slängts ut med våld från ett plan i våras. Arkivbild.Foto: Mel Evans

En videofilmning av när passageraren David Dao, 69, kastades ut med våld från planet spred sig som en löpeld på sociala medier och en kritikstorm drabbade flygbolaget.

En intern utredning av flygplatspolisernas agerade har lett till att två nu har förlorat sina jobb. Två andra har stängts av i fem dagar efter att ha lämnat missledande fakta i rapporter om händelsen. En av dem har valt att säga upp sig.

Annons

David Daos advokat Thomas Demetrio säger att hans klient varken är hämndlysten eller glad över resultatet av utredningen.

– Poliser på alla nivåer har en del att lära här. Uppge inget som uppenbart motsätter en videoinspelning som kan ses av hela världen, säger han.

Flygbolaget har nått en hemlig ekonomisk uppgörelse med David Dao och har vidtagit en rad åtgärder för att undvika liknande händelser i framtiden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons