Annons
Nyheter

Trump osams med både basketspelare och NFL

Nu har president Donald Trump på kort tid hamnat i bråk med både basketspelare i proffsligan NBA och med den professionella ligan för amerikansk fotboll (NFL).
LeBron James, superstjärna i basket, kallar presidenten för "luffare".
USA • Publicerad 23 september 2017
Trump blev stött av ett basketstjärnan Stephen Curry inte ville besöka Vita huset – och drog tillbaka inbjudan.
Trump blev stött av ett basketstjärnan Stephen Curry inte ville besöka Vita huset – och drog tillbaka inbjudan.Foto: Brynn Anderson

En annan basketstjärna, Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors, har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, skriver Trump på Twitter:

"Att åka till Vita huset anses vara en stor ära för mästarlaget. Stephen Curry tvekar, och därför är inbjudan återtagen!"

Annons

Olika läsare gör olika tolkningar i frågan om bara Curry eller hela laget nu förvägras besöka Vita huset.

Förutom Curry har också hans lagkamrat Kevin Durant, en superstjärna i NBA, sagt att han inte vill vara med, eftersom han anser att Trump spär på rasmotsättningarna i USA och för att han inte respekterar presidenten.

LeBron James ger moteld på Twitter där han kallar Trump för luffare, påpekar att Curry redan sagt att han inte tänker komma och fortsätter med udden riktad mot Trump:

"Att åka till Vita huset var en stor ära tills du dök upp".

Också Michele Roberts, chef för NBA:s spelarfack, stöttar Stephen Curry på Twitter:

"Steph: se återtagandet (av inbjudan) som ett hederstecken".

Men Trump har lyckats bli osams även med NFL, genom att på fredagen i fräna ordalag kritisera spelare för att gå ner på knä när nationalsången spelas – vilket de gör i protest mot polisvåld mot svarta i landet.

Roger Goodell, NFL:s högste chef, reagerar nu med bestörtning på presidentens uttalande.

"Splittrande kommentarer som dessa visar en olycklig brist på respekt för NFL, vår fantastiska idrott och alla våra spelare, och ett misslyckande att förstå den överväldigande goda kraft som våra klubbar och spelare representerar i våra samhällen", skriver Godell i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons