Annons
Nyheter

Tre svenskar bland döda i bussolyckan

Bland de omkomna i bussolyckan i Finland i fredags fanns tre personer med svenskt medborgarskap. Av de totalt 22 personerna på bussen var tio svenskar.
Polisen vet ännu inte vad som orsakat olyckan.
Finland • Publicerad 25 augusti 2018
Foto: Timo Hartikainen

Bussen som var inblandad i olyckan hade åkt från Kalix. Bland de fyra omkomna fanns två kvinnor med svenskt medborgarskap, en kvinna med finländskt medborgarskap och en man med dubbelt medborgarskap, uppger finsk polis för TT.

Totalt befann sig 21 passagerare och en chaufför på bussen varav sju svenska medborgare, tolv finländska och tre personer med dubbelt medborgarskap.

Annons

Bussen störtade ner från en bro och landade på ett tågspår söder om Kuopio. Flera fick föras till sjukhus, och fyra personer vårdas för allvarliga skador.

Polisen har ännu inte kunnat fastställa vad som orsakat olyckan.

– Utredarna kollar på om det till exempel varit förarens uppträdande, hälsotillstånd eller trafiksituationen som orsakat olyckan. Men det kan dröja flera veckor innan det är fastställt, säger kriminalinspektör Minna Immonen till TT.

Kalix kommun har fått bekräftat att olycksbussen hade avrest från Kalix. Kommunalrådet Tommy Nilsson (S) berättar att det var med "sorg i hjärtat" han tog emot nyheten.

– Det är oerhört tragiskt, och våra tankar finns hos de drabbade och deras anhöriga, säger Nilsson vid en presskonferens.

Kalix kommun har kontinuerlig dialog med polisen i Finland, som sköter utredningen.

Med anledning av olyckan har Kalix kommun, tillsammans med Kalix församling, beslutat att Änglagården (vid Kalix kyrka) kommer att vara öppen för alla som behöver träffas och prata.

Mattias Mächs/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons