Nyheter

Tre personer anhållna i Borås – misstänkta för tolv rån

Borås Artikeln publicerades
Offer har skenavrättats genom att rånare gjort mantelrörelser med pistoler och tryckt av dem mot huvuden, utan att skott avlossats.
Offer har skenavrättats genom att rånare gjort mantelrörelser med pistoler och tryckt av dem mot huvuden, utan att skott avlossats.

Tre män är anhållna misstänkta för den senaste tidens personrån i Borås. Det meddelar polisen till BT.

Personerna greps under fredagen i Borås.

– De är skäligen misstänkta för tolv rån, säger Hans Andrén, kriminalinspektör vid Boråspolisen.

 

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Männen, 16 till 18 år, greps på olika platser i Borås, både på skola och i bostad.

– Vi har hittat gods som kan härröras till rånen, säger Hans Andrén.

De tolv rånen, som utförts de senaste veckorna kvälls- och nattetid i Borås, har fått stor uppmärksamhet. I flera fall har offren utsatts för brutalitet i form av våld och hot.

– Vi är glada med tanke på vad offren har blivit utsatta för. Vi hoppas att vi har fått ett slut på det här nu. För närvarande ser utredningsläget gott ut, säger Andrén.

Lokalpolisområdeschefen Tomas Stakeberg Jansson skriver i ett sms till BT:

”Genom ett enträget, grundligt och bra polisarbete har Boråspolisen nått en stor framgång som ökar tryggheten för invånarna i Borås. De här ungdomarna har förbrukat sin rätt till frihet genom det sätt som de genomfört brotten på. Många människor har känt sig otrygga i en vanligtvis trygg miljö. Vi hoppas att de nu kan känna tryggheten igen och att de som utsatts för brotten kan känna att de får upprättelse”.

Rånvågen, som tros ha tagit sin början i slutet av augusti, har skakat Borås. Personer har blivit hotade med pistolliknande föremål och misshandlade.

I några har fallen har gärningsmännen riktat vapnet mot huvudet och tryckt av, utan att skott avlossats.

Vissa har tvingats ta ut pengar ur bankomater under hot. Andra har tvingats till sin bostad och där lämnat över mobiler och datorer.

Senast i början av kommande vecka ska åklagare besluta om männen ska häktas.