Nyheter

Tre personer försökte ta sig in på polisstation – riktade pistol mot polis

Brott Artikeln publicerades
En 15-årig pojke är misstänkt för mordförsök sedan han riktat en pistol mot en polis i Västerås. På bilden syns polishuset i Västerås. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
En 15-årig pojke är misstänkt för mordförsök sedan han riktat en pistol mot en polis i Västerås. På bilden syns polishuset i Västerås. Arkivbild.

En 15-årig pojke är misstänkt för mordförsök sedan han riktat en pistol mot en polis i Västerås, enligt polisen.

Händelsen inträffade strax före klockan 15 vid stadens polishus när tre personer försökte ta sig in med en bil genom grindarna.

– De poliser som är på plats får ut personen som är i bilen och kan gripa honom, utan att något skott avlossas, utan att vare sig polis eller den här personen skjuter, säger polisens talesperson Daniel Wikdahl till TT.

Ingen person skadades. Med i bilen fanns även en man i 60-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern.

– Jag vet inte varför de försökte ta sig in, jag vet inte varför de riktar en pistol på det här viset mot en polis. Men nu sitter de hos oss och ska förhöras, så förhoppningsvis framkommer det någonting ganska snart som gör saker och ting lite klarare, säger Wikdahl.

Polisen bedömer pistolen som skarp.

– Det är en allvarlig händelse. Vi håller kvar den personal som är där och pratar med dem innan de får gå hem, säger Wikdahl.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.