Annons
Nyheter

Toppmöte om Nordkoreakrisen i Kanada

Nordkoreakrisen ska diskuteras på ett toppmöte med utrikesministrar från flera länder.
– Vi tror att en diplomatisk lösning av krisen är viktig och möjlig, säger Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland.
Kanada • Publicerad 20 december 2017
Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland. Arkivbild.
Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo

Kanada och USA står som värdar för mötet som ska hållas i Vancouver i Kanada i januari. Beskedet kom på en pressträff där även USA:s utrikesminister Rex Tillerson deltog.

Diplomati är även den amerikanske presidenten Donald Trumps strategi gentemot diktaturen, enligt Tillerson. Pressen på Nordkorea kommer inte att avta förrän landet lägger ned sin utveckling av kärnvapen, säger han.

Annons

– Vi kommer att fortsätta sätta press på Nordkorea och vill skicka ett enat budskap från omvärlden att vi inte accepterar er som en kärnvapennation.

Syftet är att få Nordkorea att komma till förhandlingsbordet, tillägger Tillerson.

– Annars skulle vi inte göra det här, utan gå direkt på en militär lösning.

Utöver USA och Kanada kommer Japan, Sydkorea, Australien, Belgien, Storbritannien, Colombia, Etiopien, Frankrike, Grekland, Luxemburg, Nederländerna, Nya Zeeland, Filippinerna, Sydafrika, Thailand och Turkiet att delta.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons