Nyheter

Tonårsflicka rånades – ung kvinna med kniv greps

Skene Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En tonårsflicka ska ha blivit knivrånad i Skene på onsdagskvällen.

Polisen larmades klockan 20.40 om ett väpnat rån. Flera personer ska ha varit inblandade. Enligt uppgift till BT ska flickan ha tvingats ta ut pengar i en uttagsautomat under knivhot.

– Det ska ha varit någon form av överföring av pengar i samband med detta, säger Stefan Rudenvall, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

En kvinna i 20-årsåldern frihetsberövades. Polisen uppger att hon hade kniv på sig.

– Hon greps av patrull och togs till stationen. Men åklagaren släppte henne efter förhör, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Kvinnan är dock fortfarande misstänkt. Kniven togs i beslag av polisen.

Och den ska ha använts för att hota med?

– Ja, enligt utsaga, säger Joakim Danz.

– Det är flera personer inblandade. Men vi vet inte exakt vilka det är än. Det kan vara ungdomar både över och under 15 år, säger Stefan Rudenvall på natten till torsdagen.

Den rånade flickan ska inte ha skadats fysiskt, enligt polisen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.