Nyheter

Minst 20 döda efter bilbombsattentat

Colombia Artikeln publicerades
Polis har spärrat av platsen där en bilbomb exploderade i Bogotá.
Foto: John Wilson Vizcaino/AP/TT
Polis har spärrat av platsen där en bilbomb exploderade i Bogotá.

Dödssiffran stiger kraftigt efter att en bilbomb exploderat vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá.

Enligt polisen har 21 personer mist livet och åtminstone 68 skadats.

"Tyvärr är den preliminära dödssiffran 21, inklusive den person som är ansvarig för attentatet, och 68 personer är skadade", uppger polisen i ett uttalande. 58 av de skadade ska ha kunnat lämna sjukhuset. Tidigare uppgifter från myndighetshåll angav tio dödade.

Attentatet skedde under en promoveringsceremoni för nya poliskadetter. Myndigheterna klassar attentatet, där en man körde en bil fylld med omkring 80 kilo sprängmedel in i en skolbyggnad, som ett terrorbrott.

"Alla colombianer motsätter sig terrorism och vi är alla förenade i kampen mot den", skriver president Ivan Duque på Twitter , och fortsätter:

"Vi kommer att ställa de ansvariga till svars. Colombia sörjer men kommer inte att böja sig för våldspåverkan."

Attentatsmannen omkom i explosionen. Ingen grupp har tagit på sig attentatet men myndigheterna säger att de vet vem han är och att det finns tecken på kopplingar mellan bilen och till ELN-gerillan.

Konservative Duque har tidigare sagt att han vill se tuffare fredsförhandlingar med ELN-gerillan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.