Nyheter

Terrormisstänkt släppt ur häktet

Brott (TT) Artikeln publicerades
Åklagaren släpper den man i 20-årsåldern från Lilla Edet som suttit häktad sedan i december misstänkt för terrorbrott. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Åklagaren släpper den man i 20-årsåldern från Lilla Edet som suttit häktad sedan i december misstänkt för terrorbrott. Arkivbild.

Åklagaren släpper den man i 20-årsåldern från Lilla Edet som suttit häktad sedan i december misstänkt för terrorbrott.

-Mannen är fortfarande misstänkt. Men utredningen har inte stärkt brottsmisstankarna och då tycker jag inte att det är rimligt att han sitter häktad längre, säger åklagaren Henrik Olin till TT.

Mannen häktades efter ett tillslag på flera platser i Västsverige i mitten på december. Han är misstänkt för stämpling till terroristbrott.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig brottsrubricering.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.