Nyheter

Tankbilsföraren omkom efter brand

Nyheter Artikeln publicerades

Det blev ett inferno när en tankbil fattade eld efter att ha kolliderat med en lastbil på E 6 vid Kode norr om Göteborg på onsdagen.

Polisen bekräftade vid 15.30-tiden att föraren i tankbilen hade omkommit och att de anhöriga var underrättade. Chauffören i lastbilen fördes till sjukhus, men uppges ha lindriga skador.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det är en ganska vanlig åtgärd i en sådan här situation. Vi måste också beslagta fordon, vilket innebär en tvångsåtgärd och då inleder man en förundersökning, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Någon särskild person pekas dock inte ut.

– Nej, absolut inte. Tvärtom, vi ska undersöka varför olyckan har inträffat.

Diesel och bensin

Huruvida fler fordon kan ha blivit inblandade i olyckan är oklart.

– Men vi har ingen information om att det skulle vara så, och man borde ha hittat något vid det här läget. Explosionen var dock kraftig och det kanske är bara en hög med metall så man får se efter så att det inte finns något från något annat fordon. Vi har tekniker på plats som undersöker.

Räddningstjänsten har avslutat sitt arbete enligt Gustafsson och Trafikverket tar över för att börja sanera.

– Bärgningsarbete ska också göras där vi tar hand om det som återstår av tankbilen.

Tankbilen innehöll både diesel och bensin.

Rök över Kareby

Trafiken vid olycksplatsen är fortfarande avstängd. Trafikverket hoppas att arbetet med att reparera vägen förbi olycksplatsen ska vara avklarat till torsdag morgon.

– Klockan 7, säger Thomas Pihl, pressinformatör på Trafikverket.

Då ska nya räcken ha satts upp och skadad asfalt ha ersatts med nylagd.

– Vi sätter in de resurser vi har, säger Pihl.

Han höll på onsdagseftermiddagen inte för uteslutet att en fil söderut skulle kunna öppnas förbi platsen redan under onsdagskvällen.

Vägen är hårt använd, en av de viktigare i Sverige. Dygnsgenomsnittet för den tunga trafiken på sträckan är 2 000–4 000 tunga fordon.

Efter olyckan blev det problem i trafiken då bilister försökte vända i de köer som bildades och polisen manade till lugn.

Olyckan inträffade i höjd med Kareby kyrka mellan Rollsbomotet och Kodemotet. Rökutvecklingen över Kareby var mycket stark och allmänheten ombads hålla sig inomhus och undvika röken.