Nyheter

SVERIGE: Svenska dagstidningen i kris – anställda får inte lön

Ekonomi Artikeln publicerades
Bolaget som ger ut gratistidningen Metro dras med skulder och styrelsen har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Bolaget som ger ut gratistidningen Metro dras med skulder och styrelsen har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion. Arkivbild.

Personalen på krisande gratistidningen Metro har inte fått ut sin lön som annars skulle ha betalats ut i dag den 25 mars, rapporterar Expressen med hänvisning till flera källor.

I ett brev till de anställda, som Expressen har läst, skriver Metros vd och ägare Christen Ager-Hanssen:

”Administrativt får man räkna med att det tar cirka en vecka innan marslönerna når de anställdas bankkonton”.

Samtidigt har styrelsen i Metro Media House AB fattat ett formellt beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion.

– Vi begär en företagsrekonstruktion, säger Christen Ager-Hanssen till tidningen.

Expressen har granskat Metros ansträngda ekonomi och rapporterade på söndagen att bolaget står inför en rekonstruktion och stora förändringar, som minskad utgivning och personalneddragningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.