Nyheter

SVERIGE: ”Jobbat som polis i 38 år – aldrig varit med om något liknande”

Brott Artikeln publicerades
Bilden har inget samband med händelsen.
Foto: Carrie Antlfinger
Bilden har inget samband med händelsen.

Två män och en kvinna häktas misstänkta för inblandning i det uppmärksammade grova rånet på en kennel utanför Kristianstad i början av januari, där sex golden retriever-valpar stals.

I samband med rånet utsattes ägaren för upprepat våld och fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen har tidigare uppgett att valparna verkar må bra, men alla har inte hittats ännu.

– Två av valparna har återplacerats i kenneln, men fyra är fotfarande försvunna. Arbetet fortsätter och allmänheten är mycket engagerad i det här, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT och fortsätter:

– Det här är extremt ovanligt. Jag har varit polis i 38 år och har aldrig varit med om något liknande.

Två män, en 27-åring samt en 34-åring, häktas misstänkta för grovt rån. Kvinnan, som är 23 år, häktas misstänkt för medhjälp till brottet. Initialt var en fjärde man misstänkt för inblandning i kennelrånet, men enligt Ystads Allehanda misstänks han nu i stället för andra brott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.