Annons
Nyheter

Ägarens skräckupptäckt – man hade tidelag med dräktig häst

Natten mot lördag förgrep sig en okänd man på en dräktig häst i ett stall i Värmdö öster om Stockholm, rapporterar Mitt i Värmdö.
Brott • Publicerad 17 mars 2019
Foto: Janerik Henriksson/TT

En kamera i hästens bås fångade händelseförloppet. Kameran var placerad där för att följa stoets beteende under nätterna och larma ägaren när det blivit dags att föla.

– Det känns fruktansvärt. Man tror inte att det är sant och man förstår inte hur vissa människor är skapta, säger ridklubbens ordförande Åsa Lindblom till Mitt i Värmdö.

Annons

Hon uppger att ägaren och dennes familj skakats svårt av händelsen.

– Vi ska se om vi kan få någon hjälp av kommunen med utbildad personal. Man ska ju prata med barn om det här och det sprids mycket nu på sociala medier, säger hon till P4 Stockholm.

Veterinär tillkallades för att ta bakteriella prover, som visade både att stoet och det ofödda fölet tycks ha klarat sig bra.

Indikationer i underlivet på en annan häst i stallet tyder på att mannen begått övergrepp även mot den.

Händelsen är polisanmäld och en utredare kommer att ta över fallet under måndagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons