Annons

Svensson: ”Långt över gränsen”

Flera ex-landslagsspelare uppges ha skickat penisbilder till en tidigare förbundsanställd.
Anders Svensson är chockad över uppgifterna.
– Jag är jätteförvånad, säger han till Sveriges Radio.
Sverige • Publicerad 23 oktober 2017 • Uppdaterad 1 november 2017
Foto: Anton Hedberg

I lördags berättade den tidigare förbundsanställda Gunilla Axén för Aftonbladet att flera före detta landslagsstjärnor skickat penisbilder till henne. Den tidigare landslagsstjärnan Anders Svensson kände inte till att det skulle ha skett.

– Jag är jätteförvånad, jag har verkligen inte hört något om det här innan, med det sagt så menar jag inte att det inte skulle hänt, men jag var ju med ganska många år och har inte hört något, säger Svensson till Sveriges Radio.

Annons

Det är i samband med den uppmärksammade Metoo-kampanjen som Axén berättat om sina upplevelser som förbundsanställd.

Anders Svensson spelade i landslaget från 1999 till 2013. Trakasserierna ska ha skett i mitten av 00-talet.

– Det finns mycket pranks och tokiga påhitt som går över gränsen, men det här är långt över gränsen, det är riktigt illa att det har hänt och dessutom att människor har tagit illa vid sig. Men det här är ingenting som jag har hört om tidigare för mig är detta nyheter alltihop. Väldigt överraskande, säger Anders Svensson.

SR: Under din tid i landslaget, hade ni samtal eller utbildning om till exempel rasism och sexuella trakasserier?

– Det är sunt förnuft hur man ska uppföra sig, men vi hade inte det om de här frågorna specifikt. Det är inget som vi gått igenom mer än normalt uppförande.

Förbundet har sagt att de ska gå till botten med anklagelserna.

– Det här är helt ny info för mig och jag blir uppriktigt lite chockad av det. Vad ska jag säga... det låter absurt. Det har ju hänt för längesedan så det gäller också att vi får fram mer info, men det ursäktar inte på något sätt beteenden som detta. Jag behöver veta mer och kommer omgående agera då alla former av kränkningar är helt oacceptabla, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

Joel BesselingSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons