Annons
Nyheter

Strömproblem stoppar tågtrafiken

Ett 20-tal SJ-tåg från Stockholm ställdes in i morse efter problem med strömförsörjningen i depån i Hagalund där tågen står.
Nyheter • Publicerad 30 april 2012
Foto: Scanpix

– Tågen kom inte ut på spåren eftersom det saknades ström. Vi har ingen prognos för när felet ska vara avhjälpt, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour, till TT.

Mellan klockan fem och sju på morgonen kunde inte några tåg lämna depån. Men sedan klockan sju har det gått att köra ut tågen från ett annat spår - det tar dock längre tid och kommer innebära förseningar.

Annons

De flesta tågen som ställdes in skulle till Uppsala och Linköping, men även sträckorna Nyköping, Västerås och Hallsberg drabbades av felet. SJ sätter inte in några ersättningsbussar.

– Vi hänvisar våra resenärer till nästa avgång, säger Ronny Hörstrand.

Strömförsörjningsproblemen beror på att två isolatorer har gått sönder och måste bytas ut. Enligt Trafikverket beräknas felet vara avhjälpt klockan 11, men tågresenärerna får nog räkna med ett par timmars följdförseningar efter det.

– Pendeltågen och Arlanda Express påverkas inte av problemen, säger Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons