Annons
Nyheter

BORÅS: Mordförsök på Hässleholmen – efter stort bråk med påkar och kniv

Sent på söndagskvällen ska två grupperingar hamnat i slagsmål på Hässleholmen i Borås.
Flera har förts till sjukhus och ett antal anmälningar har upptagits varav en gällande mordförsök.
Polisen vet ännu inte varför de två grupperingarna har slagits.
Borås • Publicerad 24 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Polis kallas till Hässleholmen där vittnen sett någon form av bråk. På plats hittas två skadade män. En av dem ute på en gräsmatta och den andre inne i ett trapphus. Båda har skador i huvudet.

Enligt vittnen har tillhyggen i form av påkar används när de båda misshandlats. Båda dessa män körs i ambulans till sjukhus för vård. Innan polis kommer till platsen försvinner de misstänkta från platsen i en bil.

Annons

När polispatrull ska hålla förhör med de skadade på sjukhuset stöter de samman med personer som tidigare försvann från brottsplatsen i bilen. En av dessa personer har fått ett knivhugg i ryggen och ska vårdas på sjukhuset för sina skador.

En av de två först skadade, en man i 30-årsåldern, grips misstänkt för försök till mord gällande den man som fått knivhugget i ryggen. Skadan bedöms initialt inte som livshotande, uppger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mannen som fått knivhugget i ryggen är i sin tur misstänkt för två fall av grov misshandel – gällande de två männen som fördes till sjukhuset först.

Ett antal personer vårdas på sjukhus efter händelsen, men ingen ska ha några allvarliga skador enligt polisen. Alla inblandade är mellan 20 och 30 år gamla.

Är de inblandade personerna kända av polisen sedan tidigare?

– Det vet jag inte men de var väl bekanta med varandra och har av någon anledning blivit oense. De rör sig inte om gäng eller något i den stilen, säger Tommy Nyman.

Artikeln uppdateras.

Daniel Kirby
Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons