Annons
Nyheter

Polisjakten avslutad – misstanke om två män på fri fot

Borås • Publicerad 28 januari 2019

Här saknas innehåll

Under måndagsmorgonen jagade polisen flera personer efter en smash and grab-kupp mot Elgiganten Phonehouse vid Stora torget i Borås. Så många som fem gärningspersoner uppges vara inblandade.

Boråspolisen arbetade under morgonen med en stor insats för att gripa de personer som misstänkts ligga bakom en Smash and grab-kupp mot Elgiganten Phonehouse.

Annons

– Man slår sig in där, fyller en bil med elektronik och avviker från platsen. Vi lyckades lokalisera den här bilen och inledde ett förföljande. Bilen körde ut på en skogsväg utanför Bollebygd och samtliga gärningsmän lämnade bilen och sprang till skogs, sa Morten Gunneng vakthavande befäl vid polisen i region väst till Borås Tidning i natt.

Under natten deltog 12 enheter från polisen i jakten på tjuvarna.

Foto: Erik Jullander

Tidigt under måndagsmorgonen greps en person efter att polisen sökt av området med polishundar. Strax efter klockan tio meddelade polisen att man gripit ytterligare två personer.

– Gripandet av de ytterligare två ägde rum någonstans mellan Bollebygd och Göteborg och det gick lugnt till, säger Robert Kleverup, inre befäl vid polisen i Borås.

Insatsen fortsätter men inte i lika stor omfattning.

– Vi har fortfarande misstankar om att det finns fler personer i området så vi fortsätter att söka men inte lika intensivt, säger Kleveup.

Personerna fick med sig datorer och telefoner från butiken.

Vid lunchtid låter polisen meddela att insatsen har avslutats med totalt tre gripna som resultat.

– Vi har letat och letat och vi tror att vi har hittat alla som fanns på platsen men vi jobbar utifrån att det kan finnas fler inblandade. Vi har uppgifter på att det ska röra sig om fem personer totalt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Utredningsarbetet kommer att fortsätta.

Annons

De tre personerna anhölls senare som misstänkta för grov stöld.

Foto: Lars-Åke Green

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons