Annons
Nyheter

Förseningar för tågen i Göteborg efter brand

En brand i en högspänningskabel orsakar stora förseningar i tågtrafiken till och från Göteborgs central.
Göteborg • Publicerad 19 oktober 2017
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

– Det kan påverka morgondagens trafik också, säger Beisy Sundin på Trafikverket.

Branden ska ha uppstått i en kabel intill järnvägen vid Partihallsförbindelsen ungefär klockan 16.30 på torsdagen – mitt under rusningstrafik.

Annons

– Det var en kabel som blev avgrävd och började ryka. Den tillhör ett ställverk som styr alla tågsignaler, säger Beisy Sundin på Trafivkerkets pressjour.

Personal från en transformatorstation fick evakueras på grund av rökutvecklingen. Men när strömmen stängdes av slocknade branden. Det var personalen från anläggningen som slog larm.

Trafikverket har haft reparatörer på plats för att hitta en tillfällig lösning under kvällen och lyckats få tillbaka signalerna. Men begränsningar i elnätet gör att tågen inte kan gå för full kapacitet. Därför hoppas man kunna hitta en permanent lösning under natten.

– Vi har en hel del tåg som rullar nu, men det kommer att vara fortsatta störningar. Trots att det rullar på så smått så kan det påverka morgondagens trafik också, säger Beisy Sundin.

Långväga fjärrtåg prioriteras och pendeltågstrafiken drabbas hårdare. Så kommer fallet att vara även under morgondagen om felet består, enligt Trafikverket.

Resenärer ombeds kontakta sitt resebolag för att se vilka tåg som går.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons