Annons
Nyheter

Stopp för alla flyg norr om Jönköping

Stora delar av flygtrafiken norr om Jönköping ligger nere på grund av tekniska problem i ett operativsystem vid ett kontrollcenter på Arlanda flygplats, varifrån trafikledningen sker.
STOCKHOLM • Publicerad 19 maj 2018
Foto: Leif R Jansson / TT

De flygplan som redan befann sig i luftrummet när problemen började tas ned kontrollerat, säger han.

Annons

– Är de nära den flygplats de skulle till så är det stor chans att det är där de får landa. Befinner de sig långt därifrån så kanske de får flygas ut från luftrummet och landa på en annan flygplats, säger Roger Li.

Han har ingen uppfattning om hur många flyg som är drabbade men han säger att det är relativt låg flygtrafik en lördagseftermiddag jämfört med en dag mitt i veckan.

Datorstrulet inleddes klockan 16.12 på lördagen och väntas fortgå ett tag till. Vid 17-tiden hade Luftfartsverket inte identifierat problemet ännu.

Fredrik Elgh vid Swedavia, som driver de statliga flygplatserna, råder passagerarna att kontrollera vad som gäller för respektive flygning på bolagets sajt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons