Nyheter

Socialdemokraternas Twitterkonto kapat

Sverige ,
Foto: Matt Rourke

Ett antal meddelanden med uppenbart falskt innehåll har under natten skickats ut från Socialdemokraternas officiella konto, som även bytt namn.

Bland annat har kontot Twittrat ut att partiledaren Stefan Löfven ska avgå under morgonen, att cannabis nu är lagligt och en tweet som lyder ”1 like = 1 död muslim”.

Kaparen eller kaparna har även bytt namn på kontot, som ett tag hette "Bitcoindemokraterna" och partiets symbol har manipulerats.

Socialdemokraterna pressjour kunde strax före klockan 04 inte svara vad som hänt eller hur snart man kan komma tillrätta med kapningen.

– Vi jobbar just nu på att komma till rätta med det här, säger pressjouren till TT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.