Annons
Nyheter

Snöoväder drar in över nordöstra USA

Den som funderar på att med bil ta sig från New York till Boston under fredagkvällen bör tänka om.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2013
Det pågår just nu ett kraftigt oväder i nordöstra USA.
Det pågår just nu ett kraftigt oväder i nordöstra USA.Foto: Charles Krupa

Massachusetts guvernör Deval Patrick utlyste på fredagen tillfälligt körförbud på delstatens vägar, inför det snöoväder som drar in mot nordöstra USA. Utryckningsfordon och liknande var undantagna från förbudet, och Patrick uppmanade alla att "iaktta försiktighet och använda sunt förnuft".

Enligt prognos skulle den "kraftiga vinterstormen" slå längs med stora delar av regionens kust och hårdast väntades Boston drabbas.

Annons

Guvernör Patrick meddelade också att undantagstillstånd kommer att utlysas och upp till 5 000 medlemmar av nationalgardet har kallats in.

Strömavbrott och trafikstörningar väntas bli följden även i New York enligt lokala myndigheter.

En person som reser mot nordost från New York till Boston med bil på fredagskvällen riskerar "utmanande och potentiellt farliga väderförhållande", varnade den kommersiella vädertjänsten Accuweather.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons