Annons

Skivbolagsmogul anklagas för våldtäkt

Flera kvinnor anklagar skivbolagsmogulen Russell Simmons för våldtäkt.
Nu inleder New York-polisen en utredning.
Musik • Publicerad 15 december 2017
Russell Simmons tillbakavisar anklagelserna. (Arkivbild.)
Russell Simmons tillbakavisar anklagelserna. (Arkivbild.)Foto: Scott Roth

Russell Simmons nekar till anklagelserna och har publicerat ett uttalande bland annat på Instagram.

"Jag kommer utan tvekan att bevisa att jag är oskyldig vad gäller alla våldtäktsanklagelser", skriver han under hashtagen #NotMe.

Annons

Russell Simmons skriver samtidigt att hans avsikt inte är att förminska metoo-rörelsen, men att han vill att personerna som anklagat honom ställs till svars.

"#NotMe är ingen rörelse som är emot eller har något samband med #Metoo. Det här är bara ett uttalande om att jag är oskyldig", står det i inlägget.

Skivbolagsmogulen lämnade nyligen sitt företagsimperium efter anklagelser om övergrepp från två kvinnor, rapporterar The New York Times.

Både The New York Times och Los Angeles Times publicerar artiklar med våldtäktsanklagelser från fyra kvinnor, som sträcker sig från 1983 till 1996.

Vid sidan av det anklagar flera kvinnor honom för andra sexuella missförhållanden så sent som 2016, rapporterar Billboard.

Enligt artikeln i The New York Times har den 60-årige hiphoplegendarens beteende följt ett mönster där han utnyttjat sin ställning. Många av dem som säger att de blivit utsatta har lämnat branschen med anledning av vad som hänt, berättar de.

En av kvinnorna som intervjuats är Tina Baker, som körat för stjärnor som Madonna och Bruce Springsteen. Hon berättar att Simmons höll fast och våldtog henne i en lägenhet 1990. Simmons var då hennes manager.

Sammanlagt har nio kvinnor berättat om olika trakasserier och övergrepp, rapporterar Reuters.

New York-polisen har inlett en utredning som är i ett tidigt skede där polisen kommer att kontakta kvinnorna.

Simmons och producenten Rick Rubin bildade skivbolaget Def Jam på 1980-talet, som har haft stjärnor som Beastie Boys, LL Cool J och Public Enemy.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons