Nyheter

Sjukhus förbereder för kunglig baby

Nyheter Artikeln publicerades

Nu börjar tecknen på kronprinsessan Victorias förestående nedkomst dyka upp.

Förlossningen närmar sig för kronprinsessan Victoria. Nu börjar tecknen på kronprinsessan Victorias förestående nedkomst dyka upp.

Karolinska universitetssjukhuset har rutat in ett område utanför ortopedmottagningen som ligger i närheten av förlossningsavdelningen för medier som ska bevaka födseln.

Platserna stängs av för allmänheten för att sändningsbussar från medier ska kunna parkera där, enligt sjukhusets presschef Klas Östman.

Beskedet från hovets presschef Bertil Ternert är fortfarande att när något händer kommer pressen att meddelas.

Polisen står också redo inför kungababyns första skrik.

– Det finns en rad alternativa förlopp som vi har beredskap inför, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Utländska digniteter och statschefer på besök kommer behöva eskort och trafiken behöver regleras. Säkerhetsarbetet blir omfattande.

– Vi har förberett oss så gott det går med tanke på att tiden är okänd. Men jag har tre egna barn och har precis blivit morfar, det blir aldrig som man tänkt sig.

Karolinska universitetssjukhuset i Solna har spärrat av parkeringsplatser i närheten av förlossningsavdelningen för mediernas sändningsbussar.

– Men vi har ingen information om att det faktiskt skulle ske hos oss, säger Klas Östman, presschef vid Karolinska universitetssjukhuset.

Hovets informationschef Bertil Ternert är bokad för diskussion på Publicistklubben i Göteborg måndag kväll. Där ska han debattera hovjournalistik.

Ett hyperaktuellt ämne, inte minst nu när ryktena om snar förlossning för kronprinsessan Victoria tagit fart.

– Engagemanget står fast, meddelade hovet på fredagseftermiddagen.