Nyheter

Sjöstedt om misstroendevotum: Inte med SD

Politik Artikeln publicerades

Vänsterpartiet lär inte söka stöd hos Sverigedemokraterna om det blir aktuellt att försöka fälla den nya regeringen.

– Nej det planerar jag inte att göra, säger V:s partiledare Jonas Sjöstedt i Ekots lördagsintervju.

Men han tillägger att såväl Moderaternas ledare Ulf Kristersson som Kristdemokraternas dito Ebba Busch Thor öppnat för att fälla regeringen ihop med Vänsterpartiet.

– De säger då att ja, får vi ett tillfälle att fälla regeringen, även om det är på marknadshyror eller försämrad arbetsrätt, då gör vi det. Och det innebär att det här hotet är 100 procent reellt.

Vänsterpartiet har lovat att väcka misstroendevotum om regeringen lägger fram förslag om fri hyressättning i nybyggda lägenheter och ändringar i lagen om anställningsskydd. För att göra det krävs minst 35 ledamöter i riksdagen. Vänsterpartiet har 28.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.