Annons
Nyheter

Sektledaren Charles Manson är död

Den ökände tidigare sektledaren Charles Manson är död, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Manson beordrade sina lärjungar till flera bestialiska mord i USA på 60-talet, och har suttit inlåst sedan dess. Han blev 83 år gammal.
USA • Publicerad 20 november 2017
Foto: Anonymous

Manson var dömd till nio livstidsstraff för stämpling till sju mord. Sommaren 1969 instruerade han bland annat sina mestadels unga och kvinnliga följare i "Mansonfamiljen" att bryta sig in hos skådespelerskan Sharon Tate, gift med filmregissören Roman Polanski och höggravid med deras barn.

Sektmedlemmarna mördade Tate och hennes sällskap. När de lämnade huset efter dådet skrev de ”Pig” i blod på ytterdörren.

Annons

Motivet var, enligt åklagarna, att Manson hade hört ett dolt budskap i Beatles låt "Helter skelter" om att framkalla ett raskrig mellan svarta och vita. Natten därpå mördade sekten dessutom ett par i en villa i Beverly Hills.

Manson flyttades i januari i år till ett sjukhus ungefär en timme från Corcoran-fängelset i Kalifornien på grund av sina hälsoproblem. Redan då bedömdes hans tillstånd vara allvarligt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons