Annons
Nyheter

Rymning från förvaret i Kållered

En större rymning inträffade natten till fredagen från Migrationsverkets förvar i Kållered i Mölndal. Totalt försvann 14 personer genom att ta sig ut genom ett fönster, rapporterar Göteborgs-Posten.
Kållered • Publicerad 13 april 2018
Förvaret Sagåsen i Kållered.
Förvaret Sagåsen i Kållered.Foto: Thomas Johansson/TT

– Vi har kännedom om händelsen, men det är ingenting vi arbetar med, säger vakthavande befäl Göran Carlbom vid polisen till tidningen.

Förvaret i Kållered har varit uppmärksammat den senaste tiden, bland annat sedan en grupp afghaner som fått avslag på sina asylansökningar nyligen genomförde en hungerstrejk. I måndags, då tio personer utvisades till Afghanistan, greps flera personer i samband med en demonstration utanför förvaret.

Annons

Rymlingarna är nu efterlysta av polisen.

"Vi ser mycket allvarligt på det inträffade", säger Torbjörn Nyberg, avdelningschef för förvar, i ett pressmeddelande från Migrationsverket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons