Annons
Nyheter

Rosling får årlig minnesdag

Varje år ska en folkbildningsdag hållas till minne av Hans Rosling, meddelar företrädare för Gapminder Foundation, Nobelstiftelsen och Nobel Center på DN Debatt.
STOCKHOLM • Publicerad 20 maj 2018
Professor Hans Rosling.
Professor Hans Rosling.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den första Hans Rosling-dagen är planerad till maj 2019 och får som tema "factfulness". Folkbildningsdagen ska hållas på olika platser i Stockholm tills Nobel Center står färdigt.

Läkaren Hans Rosling (1948–2017) blev professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet. Han blev känd för sina pedagogiska och folkbildande föredrag om global hälsa.

Tidigare Nobelpristagare, forskare och folkbildare från Nobelstiftelsen och Gapminders nätverk kommer att delta i aktiviteter, presentationer och föreläsningar med vetenskap och fakta i fokus på Hans Rosling-dagarna, som kommer att bli öppna för alla.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons