Nyheter

Rökskador i butik efter brand – pappershög fattade eld utanför

Borås Artikeln publicerades

På natten till lördagen brann pappersemballage utanför en inredningsbutik på Lilla Brogatan i centrala Borås.

Larmet kom klockan 03.45. Räddningstjänsten åkte till platsen där en pappershög ska börjat brinna på gatan varpå branden spridit sig något till butiksdörren. Men det brann aldrig i själva butiken.

En person som bor i en av lägenheterna ovanför berättade till BT att han låg och sov och vaknade upp av röklukten. Hen begav sig ner för trappan för att se vad som hände.

– Jag kom ner och då brann det vid dörren in till butiken. Lågorna var uppe i taket. Jag tog min pulversläckare och försökte släcka branden. Men den är ganska liten så jag lyckades bara delvis, säger personen som vill vara anonym.

Utanför inredningsbutiken jobbade personalen med att tömma lokalen på varor. Röklukten var påtaglig i och omkring huset.

– Röken spred sig till angränsande butikslokal och lägenheter ovanför. Det är rökskador i butiken och röklukt i fyra lägenheter ovanför, men ingen person har varit i någon fara säger räddningsledare Mikael Rohme.

Mikael Rohme, räddningsledare.
Mikael Rohme, räddningsledare.

Var det en stor brand?

– Nja, hela dörren har brunnit och branden har spridit sig till takkonsolen ovanför, så vi fick göra ett omfattande rivningsarbete för att komma åt, säger Rohme.

Räddningstjänsten släckte branden och var en timme efter larmet kvar på platsen och ventilerar ut rök.

Händelsen rubriceras som mordbrand, men under lördagseftermiddagen hade polisen ännu ingen gripen.

– De misstänker att det är en anlagd brand, men det är ingen som kommit till skada i den, säger polisens presstalesman Jenny Widén.