Annons
Nyheter

RFSU satsar på mode – lanserar unisex-kläder

RFSU satsar på kläder. Ett nytt modemärke lanseras i dag, kläder där budskapet är "allas rätt att bestämma över sin egen kropp, sexualitet och identitet".
MODE • Publicerad 20 september 2017
RFSU börjar sälja kläder under namnet Elise efter organisationens grundare Elise Ottesen-Jensen.
RFSU börjar sälja kläder under namnet Elise efter organisationens grundare Elise Ottesen-Jensen.Foto: Arvida Byström/RFSU

Kollektionen går under namnet Elise – en hyllning till Elise Ottesen-Jensen som för 84 år sedan startade Riksförbundet för sexuell upplysning. Fotografen Freja Lindberg och kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow finns bland dem som företräder kampanjen.

Plaggen ska passa både män och kvinnor, och intäkterna går till RFSU:s arbete med opinionsbildning och sexualupplysning, både nationellt och internationellt.

Annons

"Mode är ett uttryck som utgår från kroppen och var därför ett naturligt val för Elise som projekt. Målet är dock att Elise ska vara en plattform som kan växa och utvecklas på olika sätt över tid", säger generalsekreteraren Maria Andersson, enligt ett pressmeddelande.

Foto: Arvida Byström/RFSU
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons