Annons
Nyheter

Rättegång inleds om tonårsmisshandel

Den 61-årige mannen sparkades brutalt ned och misshandlades av ett tonårsgäng så svårt att han låg i koma i över två månader.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2012
Foto: Scanpix

Det skedde en söndagseftermiddag på Kortedala torg Göteborg i mars inför många människor. I dag inleds rättegången mot två pojkar, 15 och 16 år, vid Göteborgs tingsrätt. Åklagaren anser att det var sju pojkar men har inte kunnat binda de andra till brottet.

Offret, som ännu lider av sviter efter misshandeln, berättar under rättegången om det liv han lever i dag.

Annons

Åklagare Carl-Henrik Andersson började sin sakframställning med hur bråket hade uppstått. Medan 61-åringen hade varit inne och handlat i en matbutik på torget hade pojkarna gått fram och bråkat med eller retat 61-åringens hund som stod utanför butiken.

När 61-åringen blev varse detta när han kom ut igen gick han fram och pratade med pojkarna. Då faller 61-åringen bakåt och ned i en tom fontän som finns på torget.

En av de åtalade, 15-åringen, faller över honom. Då ger sig även 16-åringen ned i fontänen tillsammans med "en eller flera av de andra" och börjar misshandla 61-åringen med slag och sparkar.

Ett vittne försökte stoppa misshandeln men lyckas inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons