Annons
Nyheter

Poliskonferens utlagd på nätet

En telefonkonferens mellan amerikansk och brittisk polis har offentliggjorts av det internationella hackernätverket Anonymous.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

Vid konferensen diskuterar FBI och Scotland Yard problemet med hackare, däribland nätverken Anonymous, Lulzsec och Antisec. I samtalet diskuterar de medverkande poliserna bland annat vilka gripanden som har gjorts, och hur de planerar att bygga åtal mot de misstänkta hackarna.

Scotland Yard lämnar en utförlig redogörelse för utredningsläget i Storbritannien och erbjuder dessutom FBI flera olika kontakter för att hjälpa den amerikanska utredningen framåt.

Annons

Men den hemliga telefonkonferensen hackades av just Anonymous, som på fredagen offentliggjorde en ljudupptagning från samtalet på internet.

Enligt BBC har FBI bekräftat läckan.

Anonymous offentliggjorde samtidigt ett mejl, skickat från FBI till andra polismyndigheter i USA, Storbritannien och Sverige. I mejlet finns detaljer om den planerade telefonkonferensen, som hölls den 17 januari, bland annat om vilka som erbjöds att delta. Enligt Anonymous uppgifter ska mejlet bland annat ha skickats till tre poliser på svenska Rikspolisstyrelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons