Nyheter

Polisjakt efter stulen bil – stoppades med spikmatta

Sjuhärad Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Fyra unga personer kunde gripas efter en lång biljakt genom Sjuhärad i natt.

Det var vid 03.45-tiden på natten till lördagen som polis började följa efter en stulen bil i Svenljunga, detta efter tips från väktare på Kinds vakt. Bilen ska ha vinglat på vägen.

Under en dryg timme ska biljakten ha pågått och den gick från Svenljunga söderut till Östra Frölunda, via Överlida till Örby och sedan tillbaka till Svenljunga, uppger polisen.

– Där stoppas bilen tack vara en spikmatta som polisen lagt ut. De fick punktering och stannade ganska direkt. De vägrade att öppna bildörrarna så patrullen tvingades slå rutorna för att ta sig in i bilen, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Fyra personer, 16 till 20 år gamla, kunde då gripas. Alla misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilen ska ha stulits i Kinna den 25 april.

Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks även för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning med mera. Han är känd av polisen sedan tidigare genom bland annat narkotikabrott.

– Föraren är körd till sjukhus för tillsyn, säger Danz.

Han ska vara lindrigt skadad, enligt uppgifter från platsen, meddelar polisens presstalesperson.

En 16-åring var efterlyst och skulle föras tillbaka till ett behandlingshem av polisen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.