Annons
Nyheter

Polisjakt efter stulen bil – stoppades med spikmatta

Fyra unga personer kunde gripas efter en lång biljakt genom Sjuhärad i natt.
Sjuhärad • Publicerad 27 april 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 03.45-tiden på natten till lördagen som polis började följa efter en stulen bil i Svenljunga, detta efter tips från väktare på Kinds vakt. Bilen ska ha vinglat på vägen.

Under en dryg timme ska biljakten ha pågått och den gick från Svenljunga söderut till Östra Frölunda, via Överlida till Örby och sedan tillbaka till Svenljunga, uppger polisen.

Annons

– Där stoppas bilen tack vara en spikmatta som polisen lagt ut. De fick punktering och stannade ganska direkt. De vägrade att öppna bildörrarna så patrullen tvingades slå rutorna för att ta sig in i bilen, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Fyra personer, 16 till 20 år gamla, kunde då gripas. Alla misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilen ska ha stulits i Kinna den 25 april.

Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks även för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning med mera. Han är känd av polisen sedan tidigare genom bland annat narkotikabrott.

– Föraren är körd till sjukhus för tillsyn, säger Danz.

Han ska vara lindrigt skadad, enligt uppgifter från platsen, meddelar polisens presstalesperson.

En 16-åring var efterlyst och skulle föras tillbaka till ett behandlingshem av polisen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons