Annons
Nyheter

Ostadigt väder inleder augusti

Veckans väder kommer att bjuda på både solstrålar och regnskurar. För dem som planerar utflykter kan det vara bra att följa väderprognosen.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2012
Foto: Lisa Hjertén

– När det är lågtrycksbetonat väder kan det skifta ganska snabbt. Det kan vara sol i början på dagen och sedan komma någon regnskur senare, säger Linnea Rehn, jourhavande meteorolog på SMHI.

Vädret blir ostadigt men det finns ändå chanser till sol. I början av veckan får man passa på att njuta i Svealand. Då blir det ganska soligt och temperaturer mellan 20 och 25 grader. Götaland får desto mer moln och i mellersta Norrland kommer det en hel del regn. Helgens kraftiga regn som drabbade både Västsverige och Gotland drar sig norrut, men inte med lika kraftiga skurar. Även temperaturerna sjunker i veckan.

Annons

– Det blir lite svalare, kring 20 grader i söder och mellan 15 och 20 grader i norr, säger Linnea Rehn.

Fram till torsdagen fortsätter det växlande vädret med mulet, uppehåll och lite solchanser. Men i slutet av veckan kan det vara bra att ha gummistövlarna nära till hands. På fredag drar ett nytt område in med skurar över södra Sverige och även södra Norrland. Det är bara norra Norrland som klarar sig från regnskurar, där blir det uppehåll.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons