Nyheter

Ny varning – snöoväder in över Västsverige

Väder (TT) Artikeln publicerades
Snön öste ner, bland annat över Stockholm i helgen. Nu väntas ett nytt snöoväder dra in västerifrån.
Foto: Marko Säävälä/TT
Snön öste ner, bland annat över Stockholm i helgen. Nu väntas ett nytt snöoväder dra in västerifrån.

Strandade passagerare, försenade och inställda tåg och flyg. Helgens massiva snöande fick stora konsekvenser.

Och nu väntar ett nytt snöoväder dra in. Den här gången över Västsverige.

– Mest intensivt blir det under eftermiddagen och kvällen, säger Lovisa Andersson på SMHI.

Trafikverket arbetar intensivt med att röja räls och vägar inför måndagens morgontrafik. Och både tåg och flyg dras fortfarande med en del förseningar efter helgens snöoväder.

Samtidigt varnar SMHI för att ett nytt lågtryck med nederbörd närmar sig västerifrån. En ny klass 1-varning har utfärdats över Halland, Sjuhärad och Bohuslän under måndagen.

– I Stockholmsområdet jobbar man febrilt för att få undan snön kring järnvägsspåren och man tror att det ska fungera. Det kan bli lite förseningar framför allt kring Uppsala och Gävle, där det har kommit ganska mycket snö, säger Yasmine Boulechfar vid Trafikverkets pressjour till TT vid 03-tiden.

Dröjer sig kvar

Snöovädret som lamslog delar av landet under helgen dröjer sig fortfarande kvar i de nordliga delarna av landet, men det har avtagit i styrka.

– Det håller successivt på att dra bort, men det går ganska långsamt, säger SMHI-meteorologen Lovisa Andersson.

I stället väntas ett nytt oväder in över Västkusten på måndag eftermiddag.

– Det är inte lika omfattande som helgens på ett sätt, men samtidigt är det mild luft som trycker på så snön kan bli tung, säger Lovisa Andersson.

Förseningar

Och även resenärer i Västsverige behöver vara beredd på en del förseningar i tågtrafiken.

– I Göteborg jobbar man hårt för att se till att allt är i ordning. Men en del tåg norrifrån blev försenade dit och det kan ställa till det. Vi har inte några indikationer att tåg ska ställas in, men tågbolagen kan få personalbrist, säger Yasmine Boulechfar.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.