Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad enligt polisen.
Publicerad 15 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen åkte ut till en hemmafest i Sjöbo under natten. Festen ska ha gått lite överstyr.

Annons

– De kastade ut något bord genom en ruta, säger Kristian Boo, stationsbefäl på Boråspolisen.

Polisen åkte till platsen och pratade med dem men det skrevs inga anmälningar om brott.

– Det var deras egna saker de hade förstört och det är ju inte brottsligt, säger Kristian Boo.

En person blev omhändertagen av väktare vid akuten på Södra Älvsborgs sjukhus efter att denna slagit sönder fler glasrutor under natten. Polis kallades till platsen och personen kördes av dem till psykvården i stället.

Sverige

Flera personer har förts med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i söder om Mariestad, rapporterar Mariestadstidningen.

– Fyra stycken är avförda till sjukhus enligt de uppgifter jag har fått. Två lite allvarligare skadade än de andra två men inget livshotande enligt de uppgifter vi har fått, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Hur många som fanns i personbilen och skåpbilen som var inblandade i olyckan är inledningsvis oklart, precis som orsaken till händelsen.

Larmet kom till polisen klockan 23.24 och E20 var avstängd i drygt en timme. (TT)

En avliden kvinna har hittats i en lägenhet i centrala Eskilstuna. En person är frihetsberövad, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Annons

Kvinnan hittades vid klockan 20.45.

– Det är oklart exakt vad som har skett, och vi avvaktar med uppgifter tills vi vet mer, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till tidningen. (TT)

Världen

Twitter har stängt två konton som kopplas till ryska agenter som åtalats i USA för att ha hackat sig in i Demokraternas datanätverk under presidentvalskampanjen 2016.

Åtalet hävdar att konspiratörerna släppt tiotusentals stulna meddelanden och dokument "med hjälp av fiktiva onlinepersoner".

"Kontona har stängts för att ha varit anslutna till ett nätverk av konton som tidigare har stängts eftersom de har brutit mot våra regler", säger Twitter. (TT)

En jordbävning med magnituden 6,2 registrerades utanför Jemens kust tidigt på söndagen, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS.

Det finns inga uppgifter om eventuella skador eller olyckor i anslutningen till skalvet.

Jordbävningen inträffade nordväst om ögruppen Socotra i Adenbukten. Det har inte utfärdats någon tsunamivarning (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons