Annons

Nattens händelser lokalt och i omvärlden

I Borås exploderade en kraftig fyrverkeripjäs i ett bostadshus under natten. Samtidigt utreder polisen en våldtäkt på en skola i Västsverige och i USA har polisen nått ett genombrott vad gäller en fruktad och länge jagad mördare.
Publicerad 26 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten har en kraftig detonation skakat en fastighet i Borås. Det visade sig vara en fyrverkeripjäs av det större slaget. Ingen ska ha kommit till skada

På ett behandlingshem i Mark blev en man i 30-årsåldern så stökig att personalen slängde ut honom. Det visade sig att han hade köpt nätdroger och polisen misstänker att det är nätdrogen som fått mannen att bete sig rörigt. Han togs under natten med till polisstationen för provtagning och förhör.

Annons

Sverige

Polisen utreder en våldtäkt på en ung kvinna på en skola i Västsverige på onsdagen, skriver Göteborgs-Posten.

– Hon ska ha blivit utsatt på skolan och berättat det hemma under kvällen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

Polisen är förtegen med information kring händelsen.

Ingen har gripits för våldtäkten, men enligt polisen finns det en misstänkt gärningsman. (TT)

Världen

Ett av Asiens största turistmål är nu stängt för att städas upp. Inga turister tillåts på den filippinska paradisön Boracay i upp till sex månader.

Bara boende släpps ombord på färjorna till ön. Hotell får hålla öppet, men lär inte få många gäster under det halvår som avsatts till städning och miljöåtgärder.

600 poliser övervakade stängningen när den trädde i kraft på torsdagen. President Rodrigo Duterte har kallat ön en "smutspöl".

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons