Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en ganska lugn natt i Sjuhärad, enligt polisen.
Publicerad 26 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen stannade en bil på Gånghestervägen i Borås under natten mot torsdagen.

Annons

Föraren visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med polisen för provtagning. Denne är nu misstänkt för drograttfylleri.

Halland

Det brann vid en förskola i Falkenberg under natten mot torsdagen.

Branden var i en förvaringslåda utanför förskolan och kunde snabbt släckas. En del av fasaden fick dock skador.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand eftersom det fanns en spridningsrisk och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

– Så får vi se vad det ger, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl på polisregion Väst.

Räddningstjänsten i Varberg åkte på ett larm om en brand i Bua Hamn sent på onsdagskvällen. Det visade sig att någon hade eldat på en grillplats. Elden var släckt och de fick en tillsägelse av räddningstjänsten.

Sverige

En person har gripits misstänkt för mordförsök i Kallhäll, nordväst om Stockholm, skriver Aftonbladet.

– Det är högst oklart vad som hänt, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl hos polisen, till tidningen.

Annons

Larmet kom på onsdagskvällen och på plats hittade polisen en skadad man. Han är förd till sjukhus. Det är oklart vilka skador han har. Polisen utför teknisk undersökning och har inlett en förundersökning om mordförsök. (TT)

En livsmedelsbutik på Öland blev utsatt för ett väpnat rån vid stängning på onsdagskvällen.

Rånarna var två stycken och den ena var beväpnad med kniv och en andre med en kofot, enligt polisen. De hotade personal och fick med sig dagkassan.

Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

En restaurang i utkanten av Sigtuna, nordväst om Stockholm, brinner. Larm om branden kom vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Brandkåren meddelar att man kommer att låta hela byggnaden brinna ner.

– Hela taket har rasat. Huset kommer att brinna ner helt till grunden och vi kommer att vara kvar med en station under natten, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral. (TT)

Världen

Förhållandet mellan EU och USA går in i en "ny fas", efter att EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker träffat USA:s president Donald Trump i Vita huset, enligt ett uttalande efter mötet.

Den nya fasen ska byggas på en nära vänskap, starka handelsrelationer som båda vinner på, och ett bättre samarbete för global säkerhet och välstånd och en gemensam kamp mot terrorismen, står det i det gemensamma uttalandet.

Annons

Parterna lovar att arbeta tillsammans för att lyfta tullar och andra handelshinder.

En arbetsgrupp med högt uppsatta rådgivare ska tillsättas för att föra arbetet framåt och kortsiktiga åtgärder för att underlätta handel ska utredas. (TT)

Fler medlemmar i domedagssekten Aum Shinrikyo som genomförde en dödlig sarinattack i Tokyos tunnelbana 1995 har avrättats, uppger japanska medier. Vid sarinattacken omkom minst 12 personer och tusentals skadades.

Uppgifterna om hur många som har avrättats under torsdagen går isär. Det finns inledningsvis ingen officiell bekräftelse om avrättningarna.

Sju medlemmar, bland dem ledaren Shoko Asahara, avrättades för några veckor sedan. (TT)

Sedan Sovjetunionens dagar har ryska tågtidtabeller gått efter vad klockan är i Moskva – trots att landet spänner över totalt elva tidszoner. Nu ska det statliga järnvägsbolaget sluta med det.

En passagerare som ska ta den transsibiriska järnvägen från Vladivostok i östra Ryssland har hittills fått veta sin avgångstid i Moskvatid, på såväl biljett som i upprop, trots att det är sju timmars tidsskillnad. I vissa fall har resenärer fått köpa biljetter till andra datum än planerat.

Regeln infördes under Sovjeteran för att få konsekvens i systemet och för att passagerare inte skulle behöva ställa om sina klockor under resans gång.

Från och med den 1 augusti kommer all information och alla klockor följa tiden som gäller på den plats man befinner sig, meddelar järnvägsbolaget. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons